Завантаження ...

На Сумщині судитимуть групу з чотирьох осіб, які займались масштабним виробництвом фальсифікованого алкоголю

Прокуратурою Сумської області затверджено та 31 січня 2020 року направлено до суду обвинувальні акти стосовно чотирьох осіб, які займались незаконним виробництвом та реалізацією алкогольних напоїв



Прокуратурою Сумської області затверджено та 31 січня 2020 року направлено до суду обвинувальні акти стосовно чотирьох осіб, які займались незаконним виробництвом та реалізацією алкогольних напоїв та етилового спирту в промислових масштабах (ч. 2 ст. 28, ч.ч. 1, 2 та 3 ст. 204 КК України).

За даними слідства, проведеного співробітниками слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Сумській області, житель столиці організував діяльність підпільного цеху, який функціонував у Київській області. Він особисто здійснював придбання сировини, займався пошуком клієнтів. У подальшому до протиправної діяльності чоловік залучив іще трьох осіб. Готову продукцію реалізовували за допомогою служби доставки по всій Україні, зокрема й у Сумську область.

Незаконну діяльність осіб припинили правоохоронці Сумщини в травні 2019 року. Тоді під час обшуку в підпільному цеху було виявлено та вилучено обладнання, що забезпечує масове виробництво підакцизної продукції, близько 4 тисяч літрів спирту та 3 тис літрів готового алкоголю, який відповідно до висновків експертизи становить загрозу для життя і здоров’я людей. Всього виявлено товарно-матеріальних цінностей на суму близько 3 млн грн.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: