Завантаження ...

На Сумщині за минулу добу рятувальники сім разів залучались до визволення автомобілів зі снігових заметів

Минулої доби на Сумщині спостерігалось значне ускладнення погодних умов - сильні снігопади, що супроводжувалися поривами вітру, які не припинялися і в день.



Минулої доби на Сумщині спостерігалось значне ускладнення погодних умов - сильні снігопади, що супроводжувалися поривами вітру, які не припинялися і в день. У різних куточках області фіксувалися випадки потрапляння у снігові замети автомобілів. В цілодобовому режимі для надання допомоги громадянам залучалися підрозділи Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області.

Так, 30 січня о 08:26 на лінію екстреного виклику «101» надійшла інформація, що на автошляху Суми – Білопілля внаслідок дорожньо – транспортної пригоди утворилось скупчення автомобілів та необхідна допомога в їх буксируванні зі снігових заметів. На місце виклику прибуло відділення 20-ї державної пожежно-рятувальної частини. За допомогою пожежного автомобіля підвищеної прохідності ЗІЛ-131 транспортні засоби відбуксирували на безпечну ділянку шляху.

Цього ж дня схожі випадки мали місце Краснопільському, Тростянецькому, Буринському районах та м. Суми.

Загалом, упродовж 30 січня, на території Сумщини силами підрозділів Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області врятовано зі снігових заметів 21 громадянина та 7 одиниць техніки. Серед них 4 одиниці громадського транспорту та 3 легковика.

Всього для надання допомоги було залучено 23 чоловіки особового складу та 7 одиниць спецтехніки.

Рятувальники вкотре закликають громадян бути обережними, без потреби не виходити на вулицю. А водіям бути максимально уважними на дорозі та по можливості утриматись від виїздів за межі населених пунктів.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: