Завантаження ...

На Сумщині викрито брата та сестру, які намагались продати рідному дядьку чужу пилораму

До Охтирської місцевої прокуратури звернувся чоловік із заявою про злочин, вчинений щодо нього племінницею та племінником. Зі слів заявника, його родичі обіцяли йому передати за 40 тис доларів право власності на пилораму



До Охтирської місцевої прокуратури звернувся чоловік із заявою про злочин, вчинений щодо нього племінницею та племінником. Зі слів заявника, його родичі обіцяли йому передати за 40 тис доларів право власності на пилораму, якою вони нібито володіють. Після передачі 16 тис 400 доларів США авансу чоловік запідозрив щось неладне, адже родичі не поспішали виконувати обіцянку.

«У рамках кримінального провадження встановлено, що зазначена пилорама, яку брат і сестра обіцяли продати родичеві, належить зовсім іншій особі. Водночас задокументовано, як племінниця обіцяє дядькові переоформити право власності, якщо він передасть її іще певну суму, при цьому демонструючи фіктивні документи», – розповів керівник Охтирської місцевої прокуратури Олександр Язиков.

У четвер, 30 січня 2020 року, співробітники прокуратури та поліції задокументували факт передачі заявником племінниці іще 400 доларів. На даний час прокуратура погодила жінці повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 190 (шахрайство, вчинене у великих розмірах групою осіб) КК України. Вирішується питання щодо притягнення до відповідальності її брата.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Прес-служба прокуратури області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: