Завантаження ...

Сумчан інформують про проходження альтернативної (невійськової) служби

Мешканцям Сум, які належать до релігійних організацій, віровчення яких не допускає користування зброєю нагадують про проходження альтернативної (невійськової) служби.



Мешканцям Сум, які належать до релігійних організацій, віровчення яких не допускає користування зброєю, а виконання військового обов’язку суперечить їхнім релігійним переконанням нагадують про проходження альтернативної (невійськової) служби.

Відповідно до статті № 35 Конституції України, такі особи мають законодавчі підстави на заміну військового обов’язку альтернативною (невійськовою) службою. Зокрема це особи, що належать до таких організацій: Адвентисти сьомого дня, Євангельські християни, Євангельські християни-баптисти, Покутники, Свідки Єгови, Харизматичні християнські церкви (та церкви, прирівнені до них згідно із зареєстрованими статутами), Християни віри євангельської (та церкви, прирівняні до них згідно із зареєстрованими статутами), Християни євангельської віри, Товариство Свідомості Крішни.

Для вирішення питання про направлення на альтернативну службу громадянам необхідно особисто звернутися до міської комісії у справах альтернативної (невійськової) служби не пізніше ніж за два календарні місяці до початку встановленого законодавством періоду призову на строкову військову службу з письмовою заявою та документами, що підтверджують істинність релігійних переконань, паспортом, копією документа про освіту, довідкою про склад сім’ї, довідкою з місця роботи або навчання за адресою: вул. Харківська, 35, каб. 212, тел. 787-147.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: