Завантаження ...

На Сумщині до кримінальної відповідальності притягнуто колишнього головного бухгалтера ВНЗ

Прокуратурою Сумської області в понеділок, 27 січня 2020 року, повідомлено про підозру вже колишньому головному бухгалтеру одного з місцевих вищих навчальних закладів



Прокуратурою Сумської області в понеділок, 27 січня 2020 року, повідомлено про підозру вже колишньому головному бухгалтеру одного з місцевих вищих навчальних закладів, яка, зловживаючи своїм службовим становищем, розтратила кошти закладу.

У ході слідства, проведеного слідчим управлінням ГУНП в Сумській області, встановлено, що в грудні 2016 року головний бухгалтер працевлаштувала у ВНЗ свою знайому на посаду бухгалтера. При цьому жінка фактично свої безпосередні обов’язки не виконувала, натомість доглядала за малолітнім сином головного бухгалтера.

Бухгалтер фіктивно обіймала посаду з грудня 2016 року по червень 2018 року, за цей час їй нараховано майже 50 тис. грн заробітної плати.

Дії колишнього головного бухгалтера кваліфіковано за ч. 2 ст. 191 (заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (підроблення службовою особою офіційних документів) КК України.

Водночас встановлюються інші особи, які сприяли вчиненню цього злочину.

Довідково: за скоєне підозрюваній загрожує обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прес-служба прокуратури області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: