Завантаження ...

У Сумах створять робочу групу для контролю за гідробалансом водної системи міста

Під час чергової апаратної наради при міському голові Олександру Лисенко обговорили питання гідрологічного стану озера Чеха та будівництва колектору для скидів води з цієї водойми у річку Псел.



Під час чергової апаратної наради при міському голові Олександру Лисенко обговорили питання гідрологічного стану озера Чеха та будівництва колектору для скидів води з цієї водойми у річку Псел.

В. о. директора департаменту інфраструктури міста Віктор Павленко повідомив, що структурним підрозділом міськради було проведено ряд заходів щодо вивчення гідрологічного стану озера. Зокрема, було направлено листи до Регіонального офісу водних ресурсів в Сумській області та до ТОВ Інститут екологічних технологій (м. Харків) стосовно врахування потреби проведення моніторингу рівня води в озері Чеха і складання переліку видатків та технічних завдань для проведення гідрохімічного та гідрологічного аналізу води у даній водоймі.

«Насамперед нам потрібно отримати відповіді від фахівців. Втім ми бачимо, що під час забудови «Еспланади» та 12-го мікрорайону рівень води в озері Чеха все одно значно підвищився і щоб вирішити цю ситуацію ймовірно треба побудувати колектор для скидання надлишків води у річку Псел. За проєктом його мають прокласти на глибині близько семи метрів, а також потрібно підключити три колодязі», – додав Віктор Павленко.

Керівник обласного центру розпорядився створити робочу групу щодо даного питання, до якої мають увійти і представники обласних екологів та департаменту ЖКГ, енергоефективності та паливно-енергетичного комплексу Сумської облдержадміністрації.

«Ми з вами говоримо про гідрологічний баланс всього міста, треба думати не тільки про озера Чеха, а й про дві невеличкі річки – Стрілку та Сумку, про їх очищення, про гідроспоруди, про Псел, і це повинна бути одна система. Все потрібно опрацьовувати поетапно, на декілька років, у нас повинен бути план. Для початку слід створити робочу групу щодо контролю гідробалансу водної системи міста», – сказав Олександр Лисенко.

Тому керманич Сум подовжив термін виконання доручення. Остаточні відповіді щодо необхідності встановлення колектору та стосовно стану реалізації інших розпоряджень з цього питання посадовець хоче почути через місяць.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: