Завантаження ...

Стартував юніорський чемпіонат світу з біатлону

На старт індивідуальної гонки проходить у швейцарському Ленцерхайді Юніорського чемпіонату світу вийшли дівчата. Перша половина гонки для України виглядала досить обнадійливо



На старт індивідуальної гонки проходить у швейцарському Ленцерхайді Юніорського чемпіонату світу вийшли дівчата.

Перша половина гонки для України виглядала досить обнадійливо: дві наших дівчата, Юлія Городна і Дарина Скрябіна, фігурували в проміжних протоколах серед претенденток на високі місця. Обидві дівчини без промахів пройшли першу лежання і по одному разу помилилися на другій стрільбі лежачи. Але Юлія при цьому ще і двічі промахнулася на першій стійці, правда, за рахунок більш високої швидкості на лижні програвала Дарині не так багато позицій. На жаль, але показуючи пристойний результат після третьої стрільби, гонка для Скрябіній завершилася - DNF, пише biathlon.com.ua.

Глуховчанка Тетяна Продан вже на перших двох вогневих рубежах заробила 2 хвилини 15 секунд штрафних за три промахи, що значно ускладнило для неї боротьбу за хороший результат. Але другі лежання і стійку українка пройшла без проблем, що дозволило піднятися вгору. Але швидкістю Тетяна значно поступалася колезі по команді Юлії, яка заробила ті ж три штрафу - на фініші це відставання вилилося в дві хвилини від неї.

Олені Городня дістався стартовий номер в кінці списку учасниць, але непогана стрілянина допомогла нашій спортсменці спочатку не загубитися в проміжних даних. Але лише спочатку. У другій частині гонки Олена приплюсувала собі 4 промахи, "пірнувши" вниз в результатах.

"Розборки" за призові місця проходили без участі українок. Непогані шанси опинитися серед призерів гонки мала Дарина Гембицький з Польщі, але три промахи на третьому рубежі відсунули спортсменку далеко від медалей. На п'єдесталі опинилися біатлоністки, яким не вдалося закрити всі мішені, але мали хід в числі 15-ти кращих. Перемогу святкувала швейцарка Леа Майер, для якої сьогоднішній успіх став не першим в цьому сезоні. Ребекка Пасслер з Італії та Анна Гандлер з Австрії склали їй компанію на подіумі.

Варто відзначити кращу скорострільність Юлії Городня в цій гонці. Олена Городна за цим показником увійшла в ТОП-10. На жаль, швидкістю відзначитися в числі кращих нікому з українських дівчат не вдалося.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: