Завантаження ...

На Сумщині 21 січня вогнеборці ліквідували загоряння житлового будинку

24 січня о 03:04 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в с. Бітиця, Сумського району. На гасіння направили черговий караул 3-ї державної пожежно-рятувальної частини



24 січня о 03:04 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в с. Бітиця, Сумського району. На гасіння направили черговий караул 3-ї державної пожежно-рятувальної частини, якому довелось подолати 20 км від обласного центру. Також, подолавши відстань у 30 км, на місце виклику прибув черговий караул 29-го державного пожежно-рятувального поста із смт Степанівка.

За попередніми даними, виявила пожежу вночі господарка, коли на покрівлі вже спостерігалось відкрите горіння. Оскільки будівля, що зовні обкладена цеглою, в середині була дерев'яна, тому вогонь дуже швидко поширився на будинок по всій площі. Також ускладнювало гасіння те, що для забезпечення безперебійної подачі води на гасіння автоцистерни довелось направляти для дозаправки до найближчого вододжерела - озера, що знаходилося на відстані 1,5 км від місця пожежі.

О 04:55 вдалося локалізувати загоряння та щоб повністю приборкати вогонь довелося розбирати конструкції для виявлення прихованих осередків горіння. О 08:55, використавши близько 20 т води, пожежу ліквідували.

Всього на гасіння було залучено 6 чоловік особового складу на 2 одиницях техніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

За попередніми висновками фахівців, припустима причина пожежі - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печі. Отже рятувальники вкотре закликають громадян, - «Обігрівайтеся безпечно!». А для цього треба слідкувати за станом печей та димоходів, вчасно очищати їх від сажі, не сушити на опалювальних приладах та не складати поблизу горючі предмети і не залишати печі, що топляться без нагляду!

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: