Завантаження ...

На Сумщині поліцейські викрили неповнолітнього шахрая

Ним виявився 16-річний мешканець Конотопа, який під приводом продажу автомобіля ошукав місцевого жителя на 140 тисяч гривень. Поліцейські не виключають, що неповнолітній зловмисник «провернув» не одну таку оборудку



Ним виявився 16-річний мешканець Конотопа, який під приводом продажу автомобіля ошукав місцевого жителя на 140 тисяч гривень. Поліцейські не виключають, що неповнолітній зловмисник «провернув» не одну таку оборудку, і потерпілих від його злочинної діяльності може бути значно більше.

Із заявою про шахрайство до Конотопського відділу поліції звернувся 30-річний житель районного центру. Мовляв, молодий чоловік на ім’я Сергій ошукав його майже на 140 тисяч гривень. Юнак розповів заявнику, що займається перегоном та розмитненням іноземних автомобілів, використовуючи при цьому спрощену і дуже вигідну схему, що дозволяє економити майже половину суми від тієї, яку доведеться сплатити за аналогічну процедуру в офіційних державних органах. Заявнику така пропозиція здалася дуже заманливою. Він передав хлопцю всі заощадження і став чекати на авто. Проте, коли настав обумовлений день, своєї новенької автівки він не отримав, а «продавець» всіляко ухилявся від прямої відповіді. Пояснював, що треба трохи почекати.

Зрозумівши, що його ошукали, чоловік звернувся до поліції. За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство), в рамках якого проводяться необхідні заходи для з’ясування всіх деталей оборудки.

Поліцейські встановили особу продавця. Це - 16річний місцевий хлопець, який свого часу неодноразово потрапляв у поле зору правоохоронців за скоєння дрібних правопорушень. Те, що шахраєм виявився неповнолітній, стало для заявника повною несподіванкою, адже виглядав він значно старшим за свої роки. Наразі юнака перевіряють на причетність до скоєння аналогічних злочинів та встановлюють можливих потерпілих від його злочинної діяльності.

Поліцейські звертаються до громадян, яких одурив чи намагався одурити підозрюваний, повідомити про це до Конотопського відділу поліції за адресою: м. Конотоп, пр. Миру, 14 або за телефонами: (068)070-21-74 та (095)348-86-06 чи на лінію 102.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: