Завантаження ...

На Сумщині дві амбулаторії отримали нові автомобілі

Матеріально-технічна база Шосткинського районного центру ПМСД поповнилась новими автомобілями. Два автомобілі Рено Дастер передані для потреб Івотської АЗПСМ та Миронівської АЗПСМ.



Матеріально-технічна база Шосткинського районного центру ПМСД поповнилась новими автомобілями

Два автомобілі Рено Дастер передані для потреб Івотської АЗПСМ та Миронівської АЗПСМ. Транспорт відповідає вимогам Міністерства охорони здоров’я, його загальна вартість 1082,046 тисяч гривень (1000 тисяч гривень – обласний бюджет, 82,046 тисяч гривень – співфінансування з місцевого бюджету).

«Санітарні автомобілі було придбано коштом державної субвенції, спрямованої на розвиток медицини в сільській місцевості. Зокрема Рено Дастер з підвищеною прохідністю, що забезпечить можливість доїзду медиків до найвіддаленіших куточків населених пунктів», – розповів голова Шосткинської райдержадміністрації Віктор Ждаміров.

Голова райради Віктор Долиняк зауважив, що сьогодні всі амбулаторії району забезпечені сучасним транспортом і його кількість є достатньою для вчасного надання медичної допомоги та якісного обслуговування населення Шосткинського району.

У старих автівок, котрими користувались сімейні лікарі амбулаторій близько трьох десятків років, технічний ресурс давно вже вичерпано. «У сільській місцевості відіграють виняткове значення характер забудови та протяжність населеного пункту. У нас у Шосткинському районі дуже низька густота населення. Особливо це відчувається у епідсезон, коли лікар має відвідати багато пацієнтів за короткий проміжок часу. Зараз ми фактично отримали змогу оперативно реагувати, а значить якісніше надавати медичні послуги» – додає головний лікар Шосткинського районного центру ПМСД Ольга Пурис.

Також у Воронізькій амбулаторії протягом минулого року було виконано роботи з заміни тепломережі, вікон, капітальний ремонт покрівлі на суму 2991,9 тисяч гривень (2691,9 тисяч гривень – кошти ДФРР, 300 тисяч гривень – співфінансування з місцевого бюджету), загальна вартість проєкту становить 7355,086 тисяч гривень. Вже цього року тут належить замінити систему водопостачання та водовідведення, провести внутрішні роботи.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: