Завантаження ...

Представники СумДУ взяли участь у 3-му Китайсько-українському форумі

На запрошення Народного Уряду м. Харбін помічник ректора В’ячеслав Куксенко та директор департаменту міжнародної освіти Микола Божко взяли участь у роботі третього форуму «Дні України в Харбіні»



На запрошення Народного Уряду м. Харбін та корпорації «Hua Yue Dong Fang» помічник ректора з міжнародних зв’язків В’ячеслав Куксенко та директор департаменту міжнародної освіти Микола Божко у складі української делегації взяли участь у роботі третього форуму «Дні України в Харбіні» (м. Харбін, КНР).

З китайської сторони на заході були присутні посадові особи Міністерства освіти КНР, органів виконавчої влади м. Харбін, депутати Зборів народних представників провінції Хейлунцзян, а також керівний склад низки закладів вищої освіти, науково-дослідних і виробничих підприємств.

Задекларованою метою форуму «Дні України в Харбіні» була активізація двостороннього співробітництва на міжрегіональному рівні, створення умов для посилення обмінів і співпраці в галузях науки й освіти в рамках реалізації китайської програми «Один пояс, один шлях».

Відповідно до програми перебування, під час зустрічі ректорів китайських і українських ЗВО та Пленарного засідання зі співпраці у галузі науки і техніки були представлені презентації СумДУ щодо навчання іноземних громадян, наукового потенціалу та досягнень у сфері науково-технічних розробок.

Під час візиту були проведені переговори з Харбінським університетом комерції, університетом Цзямуси, Сіанським університетом Цзяотун та Далянським технологічним університетом. Темами двосторонніх переговорів стали питання реалізації програм академічної мобільності, подвійних дипломів, а також співпраця у науково-технічній сфері. З Харбінським університетом комерції та університетом Цзямуси укладені меморандуми про співпрацю. Згідно з домовленостями, у лютому 2020 року очікується візит Сіанського університету Цзяотун до СумДУ для обговорення питань двосторонньої співпраці.

За результатами переговорів укладено угоду про співпрацю між СумДУ та корпорацією «Hua Yue Dong Fang», яка уповноважена Народним урядом м.Харбін на розвиток українсько-китайського співробітництва в сфері освіти і науки на рівні провінції Хейлунцзян.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: