Завантаження ...

На Сумщині за клопотанням прокуратури обрано запобіжні заходи серійним крадіям

За клопотанням Глухівського відділу Шосткинської місцевої прокуратури двох серійних крадіїв взято під варту, їх третій спільник перебуває під домашнім арештом.



За клопотанням Глухівського відділу Шосткинської місцевої прокуратури двох серійних крадіїв взято під варту, їх третій спільник перебуває під домашнім арештом.

Мова йде про трьох раніше судимих за майнові злочини чоловіків, які спеціалізувались на викраденні майна та транспортних засобів із приватних будинків у м. Глухів. Встановлено, що 30-річний місцевий житель, який лише декілька місяців тому звільнився з місць позбавлення волі, продовжив свою злочинну діяльність, залучивши до цього іще двох жителів м. Шостки, яким 29 та 19 років.

«Чоловіки діяли за однією схемою – за відсутності господарів проникали до приватних домоволодінь, звідки викрадали усі цінні речі. Переважно здобиччю зловмисників були скутери, мопеди, однак встановлено їх причетність до викрадення квадроцикла та карта, при цьому не гребували вони й пальним та іншими побутовими предметами», – розповіла прокурор Глухівського відділу Шосткинської місцевої прокуратури Ольга Ковальова.

У ході слідства правоохоронці провели 8 обшуків у м. Глухів та м. Шостка, під час яких виявили та вилучили частину викрадених речей та транспортних засобів. Наразі особи підозрюються у скоєнні 9 епізодів викрадення майна та транспортних засобів (ч. 3 ст. 185 та ч. 2 ст. 289 КК України), однак вони перевіряються на причетність до інших подібних злочинів.

Довідково: підозрюваним загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: