Завантаження ...

У Сумському районі поліція викрила злодія-«домушника»

Зловмисник, користуючись тимчасовою відсутністю господарів, проникав до їхніх домогосподарств та дач, і скоював крадіжки електроінструменту, велосипедів, посуду та інших речей.



Зловмисник, користуючись тимчасовою відсутністю господарів, проникав до їхніх домогосподарств та дач, і скоював крадіжки електроінструменту, велосипедів, посуду та інших речей.

До Сумського районного відділу поліції звернувся житель одного з сіл Сумського району. Чоловік розповів, що за його відсутності, в його домоволодіння проник невідомий і скоїв крадіжку.

Оглядаючи наслідки перебування злодія в будинку, погребі, сараї та літній кухні, пенсіонер констатував, що крадій поцупив у нього не лише електроінструменти, а й старі алюмінієві тазки, кілька десятків метрів електричного подовжувача, продукти харчування та навіть ложки і кухонні ножі.

Провівши оперативно-розшукові заходи, працівники Сумського районного відділу поліції дуже швидко вийшли на слід ймовірного зловмисника. Ним виявився 43-річний неодноразово судимий за крадіжки мешканець Білопільщини, що майже рік тому перебрався до Сумського району і оселився в Олексіївці.

Під час обшуку за місцем його нового мешкання правоохоронці і справді виявили ряд речей, що були вкрадені з чужих домогосподарств. Серед них – електропилка, електричний столярний інструмент, кілька велосипедів, електрообігрівач та інше.

Деякі вкрадені речі зловмисник вже встиг збути невстановленим поки що особам. Отримані гроші непрацюючий чоловік витрачав на харчі, цигарки і алкоголь.

В ході слідства поліція з’ясувала, що зловмисник промишляв не лише в Олексіївці, а й в сусідніх селах - Писарівці та Андріївці. У скількох жителів цих сіл крадій понишпорив по подвір’ях та будинках, з’ясовують правоохоронці.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.3 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. За крадіжку з проникненням в житло чи інше приміщення або сховище, зловмисникові може загрожувати від трьох до шести років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: