Завантаження ...

На Сумщині поліція розшукує жінку, що обікрала літню конотопчанку

Зловмисниця запропонувала бабусі поміняти старі купюри на нові. Та погодилася, і в результаті «фінансової операції» втратила всі свої заощадження – 25 тисяч гривень та 300 доларів США.



Зловмисниця запропонувала бабусі поміняти старі купюри на нові. Та погодилася, і в результаті «фінансової операції» втратила всі свої заощадження – 25 тисяч гривень та 300 доларів США.

До поліції звернулась 87-річна жителька м. Конотоп. Бабуся розповіла правоохоронцям, що близько 15.00 до неї додому прийшла невідома жінка. Вона стала розповідати про реформи і зміни в державі, які нібито мають відбутися найближчим часом, тому з обігу скоро вилучать гривні, а замість них грошовою одиницею буде «євро». Такий обмін, буцімто, буде здійснювати листоноша, але для цього спочатку необхідно заповнити бланки заявок і вказати точну суму заощаджень.

Очевидно, такі пояснення спонукали бабусю дістати свої збереження зі сховку та перерахувати їх при відвідувачці. А коли «гостя» пішла, ошукана старенька виявила відсутність грошей у тому місці, куди вона їх недавно поклала. Відтак, пенсіонерка одразу ж зателефонувала до поліції.

За даним фактом слідчими відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка) та проводяться всі необхідні розшукові й слідчі дії для встановлення особи зловмисниці та її місцезнаходження.

А правоохоронці вкотре наполегливо закликають мешканців міста та району: не довіряйте незнайомцям та в жодному разі не впускайте їх до своїх осель. Пам’ятайте, що кожен працівник державної установи має відповідне посвідчення, тому не соромтеся попросити пред’явити його Вам. Чесну людину ви цим навряд чи образите, а ось зловмисника відлякаєте. Якщо є телефон, не полінуйтеся запитати номер (стаціонарний!) держструктури, співробітником якої представляється той, хто прийшов, і переконайтеся, що ваш «гість» дійсно має до неї стосунок.

Крім цього, наразі в країні не проводиться жодної грошової реформи! Якщо вона колись і буде проходити, їй передуватиме широка роз’яснювальна компанія в засобах масової інформації.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: