Завантаження ...

На наступні три роки СумДУ визначено базовим закладом для проведення Всеукраїнських студентських олімпіад

Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України упродовж наступних трьох років на базі СумДУ проходитимуть олімпіади з дисциплін



Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України упродовж наступних трьох років на базі СумДУ проходитимуть олімпіади з таких дисциплін: програмування обробки на верстатах з числовим програмним керуванням; економіка природокористування; гідравлічні машини, гідроприводи та гідропневмоавтоматика; соціальна медицина та організація охорони здоров'я; журналістика, реклама і зв’язки з громадськістю; математика.

«Проведення олімпіад з 6 дисциплін – це максимальна кількість за всю історію їх проведення нашим університетом, що свідчить про високий рівень організації попередніх олімпіад», - наголосив Сергій Солодовніков, голова Наукового товариства студентів (слухачів), аспірантів, докторантів і молодих вчених СумДУ. Він зазначив, що раніше університет проводив ІІ етап олімпіад з 4 дисциплін.

Підготовкою олімпіад займаються кафедри математичного аналізу і методів оптимізації, економіки, підприємництва та бізнес-адміністрування, технології машинобудування, верстати та інструменти, громадського здоров’я, прикладної гідроаеромеханіки, журналістики та філології.

Всеукраїнська студентська олімпіада проходить щорічно у два етапи. Її мета – підвищення якості підготовки кваліфікованих фахівців, пошук обдарованої студентської молоді, стимулювання їх творчої праці.

У 2020 році, відповідно до наказу МОН №1580 від 17.12.19 р., Всеукраїнські студентські олімпіади на базі СумДУ проходитимуть за таким графіком:

  1. Програмування обробки на верстатах з числовим програмним керуванням - 24-27 березня;
  2. Економіка природокористування - 6-8 квітня;
  3. Гідравлічні машини, гідроприводи та гідропневмоавто¬матика - 7-9 квітня;
  4. Соціальна медицина та організація охорони здоров'я - 8-10 квітня;
  5. Журналістика. Реклама і зв’язки з громадськістю - 9-10 квітня;
  6. Математика - 20-22 травня.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: