Завантаження ...

На Сумщині судитимуть начальника відділу Державної фіскальної служби за отримання хабаря

Прокуратурою Сумської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно начальника одного з відділів Головного Управління Державної фіскальної служби в Сумській області.



Прокуратурою Сумської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно начальника одного з відділів Головного Управління Державної фіскальної служби в Сумській області. Дії обвинуваченої кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

У ході слідства прокуратурою спільно зі співробітниками Управління Служби безпеки України в Сумській області встановлено, що вказана особа після проведення перевірки на підприємстві вимагала та в січні 2019 року отримала 90 тис грн неправомірної вигоди від суб’єкта господарювання за зменшення суми донарахувань податків.

Водночас судитимуть і керівника приватного підприємства, який фактично виступав посередником і переконував суб’єкта господарювання передати неправомірну вигоду співробітниці фіскальної служби. Обвинувачений відповідатиме за ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 (підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище) КК України.

Обвинуваченій за скоєне загрожує до 10 років позбавлення волі, обвинувачений може провести за гратами 8 років.

Прес-служба прокуратури Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: