Завантаження ...

Жителька Сумщини орендувала віртуальну квартиру за реальні гроші

Намагаючись орендувати квартиру в Шостці, жінка перерахував «орендодавцю» 2 100 гривень передоплати. В результаті залишилась і без грошей, і без житла.



Намагаючись орендувати квартиру в Шостці, жінка перерахував «орендодавцю» 2 100 гривень передоплати. В результаті залишилась і без грошей, і без житла.

В поліцію Шостки з заявою про шахрайство звернулась 31-річна жінка. Вона розповіла, що знайшла в Інтернеті цікаву пропозицію щодо здачі в довготривалу оренду квартири у Шостці.

За вказаним телефоном вона зв’язалась з автором оголошення і домовилась про оренду. Потім перерахувала 2 100 гривень передоплати на вказаний номер банківської картки, адже за словами власниці житла, на її квартиру дуже багато бажаючих, а передоплата буде гарантією серйозності намірів опонентки.

Після отримання коштів господарка телефоном пообіцяла приїхати до Шостки наступного дня та віддати ключі від квартири. Втім наступного дня власниця житла пояснила, що машина зламалась і вона буде завтра, а потім зовсім перестала виходити на зв’язок.

Наразі за даним фактом в поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», в рамках якого ведуться пошуки аферистки.

Правоохоронці знову звертаються до громадян бути максимально обережними при здійсненні різного роду операцій через Інтернет. Не надсилайте передоплату за замовлений товар, за оренду житла тощо, а розраховуйтесь за нього під час отримання чи безпосередньої передачі ключів у випадку ви наймання житла. Пам’ятайте, що чи не кожне друге он-лайн оголошення розміщується аферистами з метою заволодіння вашими коштами.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: