Завантаження ...

Операція «Мігрант» - на Сумщині виявлено ще двох нелегалів

В рамках всеукраїнської операції «Мігрант» правоохоронці виявили двох іноземних громадян, які перебували на території України без відповідних підстав та документів.



В рамках всеукраїнської операції «Мігрант» правоохоронці виявили двох іноземних громадян, які перебували на території України без відповідних підстав та документів.

Днями працівники Липоводолинського відділення поліції під час проведення профілактичних заходів щодо виявлення іноземців-правопорушників, встановили 44-річного громадянина Азербайджану, у якого не було жодних законних підстав перебувати на території нашої держави. Термін відповідної посвідки у чоловіка закінчився, а оформити у передбаченому законом нову порядку він не потребувався.

За словами керівника поліції Липоводолинського району Олександра Греся, іноземець вже довгий час проживає в Україні, створив тут сім‘ю і виїздити не збирається. Проте вимог законодавства не дотримується, оскільки неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за подібні порушення. Тож місцеві правоохоронці зібрали та направили на розгляд до міграційної служби всі необхідні документи, які мають прояснити законність підстав перебування громадянина Азербайджану на території нашої країни.

Учора іноземця-правопорушника виявили і працівники ямпільської поліції: громадянин сусідньої країни, одружившись з місцевою жінкою, теж не потурбувався про оформлення відповідних документів. Відтак, на нього було складено адміністративний протокол за ознаками ст. 203 КУпАП. Доведеться сплатити штраф і його дружині, оскільки вона, у порушення вимог ст. 205 КУпАП, надавала своє житло для проживання чоловіку-іноземцю, який не має підстав знаходитись на території України.

Працівники поліції нагадують жителям і гостям Сумщини: будьте уважними та беззаперечно дотримуйтесь чинного законодавства. Іноземці, перебуваючи на території нашої держави, мають пам‘ятати, що порушення будь-якої норми закону буде мати відповідне реагування з боку правоохоронних органів та влади. Порушення міграційного законодавства може мати наслідками видворення іноземця за межі держави та заборону в‘їзду на кілька років. А в разі скоєння злочину він буде притягнутий до відповідальності згідно відповідної статті Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: