Завантаження ...

Двоє жителів Сумщини постануть перед судом за крадіжку майна у старенької жінки

Більше ніж на 12 000 гривен збитків завдали молоді люди своїй односельчанці, обібравши її господу. «Здобиччю» злодіїв стали металеві вироби: посуд та господарське начиння.



Більше ніж на 12 000 гривен збитків завдали молоді люди своїй односельчанці, обібравши її господу. «Здобиччю» злодіїв стали металеві вироби: посуд та господарське начиння. Працівники поліції провели за фактом крадіжки досудове слідство і направили справу на розгляд суду – тепер за свої дії зловмисникам доведеться відповісти перед Законом.

В пошуках грошей на горілку двоє молодих людей віком 22-х років вночі проникли до садиби своєї 76-річної односельчанки. Перелізли через паркан та зірвавши навісні замки з двох сараїв та літньої кухні, винесли звідти все, що можна було здати на металобрухт: 6 газових балонів, 3 чавунні котли, 2 драбини та увесь металевий кухонний посуд. Наступного дня всі ці речі вони продали невідомим, що скуповували у селі вторсировину. Виручені гроші витратили на горілку, і навіть самі не пам‘ятають, скільки яку саме суму вони таким чином «заробили».

Літня господиня не відразу виявила зникнення свого майна, оскільки проживає в іншому місці. Однак, навіть незважаючи на час, що минув з моменту вчинення злочину, працівники поліції, до яких вона звернулась за допомогою, розшукали злодіїв і отримали всі докази їх причетності до крадіжки. Молоді люди раніше вже мали проблеми з законом, ніде не працюють і працевлаштовуватися не бажають, перебиваючись або випадковими заробітками, або дрібними крадіжками.

Відтак, за фактом вчинення злочину було відкрите кримінальне провадження за ознаками ч.3 ст.185 (таємне викрадення чужого майна, вчинене за попередньою змовою групою осіб та поєднане з проникненням у приміщення) КК України, і після закінчення досудового слідства справу скеровано на розгляд суду. Тож обом підозрюваним загрожує ув‘язнення строком від 3 до 6 років.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: