Завантаження ...

На Сумщині юнак видав поліції два знайдених гранатомети

Неповнолітній житель одного з сіл Краснопільського району під час пошуків металу натрапив у ярку на поліетиленовий пакет. Його вміст здивував не тільки самого юнака, а й викликаних працівників поліції



Неповнолітній житель одного з сіл Краснопільського району під час пошуків металу натрапив у ярку на поліетиленовий пакет. Його вміст здивував не тільки самого юнака, а й викликаних працівників поліції – в пакеті знаходились два бойових гранатомети РПГ-22. Наразі правоохоронці відкрили кримінальне провадження, в рамках якого з‘ясовують джерело походження «знахідки».

Учора, 7 жовтня, до поліції зателефонувала жителька одного з сіл Краснопільського району Сумської області. Вона розповіла, що її 17-річний син в пошуках металу натрапив на підозрілий пакет, в якому, скоріш за все, лежать гранатомети.

За вказаною громадянкою адресою негайно виїхали слідчо-оперативна група Краснопільського відділення поліції та спеціалісти-вибухотехніки. Поліцейські опитали хлопця та оглянули його знахідку.

Неповнолітній син заявниці пояснив правоохоронцям: він час від часу займається пошуками металу, а тому обстежує територію навколо свого села. Тож коли в ярку помітив притрушений листом поліетиленовий пакет, одразу перевірив його металошукачем. За сигналом пристрою зрозумів, що вміст пакету металевий. А роздивившись «знахідку» як слід, попросив матір сповістити про все до поліції.

«Наші працівники та співробітники вибухо-технічного відділу з‘ясували, що в пакеті знаходяться дві реактивні протитанкові гранати, - коментує Андрій Семенченко, начальник Краснопільського відділення поліції. – За даним фактом вже відкрите кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст. 263 КК України (незаконне поводженні зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами). В рамках розслідування РПГ направлені на експертизу. Наразі ми з‘ясовуємо джерело їх походження та яким чином вони потрапили на околицю села».

Працівники поліції звертаються до громадян, яким відома будь-яка інформація, що допоможе слідству у цій справі, повідомити до поліції за номером спецлінії «102» або до чергової частини нашого відділення (код 05459) 7-12-02. Анонімність та конфіденційність гарантується.

За словами керівника вибухо-технічного підрозділу ГУНП в області Олега Євлаша, попередньо гранатомети були цілком боєздатними і становили немалу загрозу для мирного населення. Адже потужність вибуху кожного дорівнює вибуху півкілограма тротилу, а осколки мають убивчу силу в радіусі 150 метрів.

Працівники поліції вкотре застерігають громадян: будьте уважні та обачні. В тому разі, якщо ви знайшли боєприпаси чи речі, схожі на них, за жодних обставин не слід їх чіпати. Просто позначте місцезнаходження підозрілого предмету якимось яскравим орієнтиром, наприклад, хусткою або газетою, відійдіть на безпечну відстань і сповістіть про знахідку на лінію «102». Чекаючи викликаних спеціалістів, залишайтесь на місті, і не допускайте у небезпечну зону інших людей. Пам‘ятайте: розумна обережність зайвою ніколи не буває.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: