Завантаження ...

Минулої доби поліцейську статистику обдурених шахраями жертв «поповнили» ще двоє жителів Сумщини

У першому випадку 79-річна роменчанка намагалась «відкупити» від кримінальної відповідальності свого сина, котрий нібито став винуватцем ДТП з тяжкими наслідками.



У першому випадку 79-річна роменчанка намагалась «відкупити» від кримінальної відповідальності свого сина, котрий нібито став винуватцем ДТП з тяжкими наслідками. Відтак, занадто довірлива бабуся власноручно віддала невідомим пройдисвітам 4000 гривень, 400 доларів США і вироби із золота.

У другому випадку 51-річна жителька Ямпільщини намагалася придбати через Інтернет скутер, тим більше, що й ціну за двоколісник продавець запросив просто символічну – 4 000 гривень. В результаті гроші вона перерахувала, а товар так і не отримала.

Загальні фінансові втрати обох дам склали вісімнадцять з половиною тисяч гривен.

В поліції за обома фактами відкрили кримінальні провадження за ч.1 ст.190 «Шахрайство», та проводять всі необхідні слідчо-розшукові заходи на встановлення осіб зловмисників та повернення грошових кошів потерпілим.

Правоохоронці закликають жителів області ніякому разі не вірити незнайомцям, особливо в телефонних бесідах, й тим більше, коли мова заходить про гроші. Ким би вони не представлялись – не довіряйте. В цьому випадку краще мовчки покласти слухавку і спробувати зв‘язатися з іншими членами родини, порадитися з ними і дізнатися, чи все з ними гаразд.

В жодному разі не впускайте невідомих осіб до себе в помешкання, у квартиру чи на подвір‘я, не повідомляйте інформацію про ваш майновий стан! У разі здійснення операції через мережу Інтернет, домовляйтесь про оплату за замовлений товар лише після його отримання!

Тож будьте обачними, і пам‘ятайте – зайва довіра призводить до великих фінансових втрат.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: