Завантаження ...

На Сумщині до п’яти років засуджено серійного крадія

Охтирською місцевою прокуратурою підтримано публічне обвинувачення стосовно 24-річного охтирчанина, який обкрадав будинки та квартири.



Охтирською місцевою прокуратурою підтримано публічне обвинувачення стосовно 24-річного охтирчанина, який обкрадав будинки та квартири. Його дії кваліфіковано за ч. 3 ст. 185(крадіжка, вчинена повторно та поєднана з проникненням у житло), ч. 1 ст. 162 (порушення недоторканності житла) та ч. 3 ст. 186(грабіж) КК України.

У ході слідства встановлено та доведено в суді, що обвинувачений, який до цього був шість раз судимий за вчинення корисливих злочинів, на шлях виправлення не став і продовжив свою злочинну діяльність. Зокрема молодик у нічний час проникав до будинків та квартир, з яких викрадав усі цінні речі. Переважно здобиччю зловмисника були ювелірні вироби та грошові кошти.

Окрім того, у вересні 2018 року молодик проник на приватне подвір’я, де стояв автомобіль. Він відкрив бензобак та за допомогою гумового шланга в приготовану пластикову каністру почав зливати бензин. На шум з будинку вийшла дівчина, яка почала кричати. Не зважаючи на те, що його дії були викриті, зловмисник продовжив зливати бензин і пішов з подвір’я лише після того, як каністра наповнилась.

«Затримали серійного крадія небайдужі сусіди під час чергової спроби пограбування квартири. За вирком суду його визнано винним у інкримінованих злочинах та засуджено до п`яти років позбавлення волі», – розповів прокурор Охтирської місцевої прокуратури Сергій Жмурко.

Прес-служба прокуратури області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: