Завантаження ...

За несвоєчасну оплату комунальних послуг сумчани сплачуватимуть штраф (+відео)

Як повідомив сайт UA:Суми, в Україні ввели штраф за несвоєчасну оплату комунальних послуг. За даними держстату українці заборгували за комуналку 50 мільярдів гривень.



Як повідомив сайт UA:Суми, в Україні ввели штраф за несвоєчасну оплату комунальних послуг. За даними держстату українці заборгували за комуналку 50 мільярдів гривень. І від сьогодні окрім самого боргу доведеться платити ще й пеню. До того ж послуги можуть бути обмежені або припинені, якщо споживачі не сплатять борг протягом 30 днів після офіційного попередження. Штрафи мали з’явитися ще у червні минулого року. Проте уряд відклав їх запровадження. Закон про Житлово комунальні послуги, ухвалений наприкінці 2017 року, набув чинності сьогодні. В ньому зокрема прописано - на заборгованість за комуналку буде нараховуватися пеня.

Якщо борг за комунальні послуги становить 5000 гривень - один день прострочення коштує 50 копійок. Місяць - 15 гривень, три місяці - 45. Пеня не може бути більшою від самої суми заборгованості. Її можна не платити, якщо затримується заробітна плата або ж субсидія.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: