Завантаження ...

Полісмени провели спільний рейд по водоймищах Сумщини

В рамках операції «Нерест» поліцейські разом з представниками Управління Державного агентства рибного господарства в Сумській області провели рейд по водним артеріям поблизу Шостки.



В рамках операції «Нерест» поліцейські разом з представниками Управління Державного агентства рибного господарства в Сумській області провели рейд по водним артеріям поблизу Шостки. В результаті виявлені кілька одиниць незаконних знарядь лову та виявлений один рибалка-браконьєр.

Під час спільного рейду по річці Віть, неподалік села Ображиївка Шосткинського району, спільний патруль натрапив на встановлені у воді три вочевидь недавно встановлені сітки, оскільки риби в них ще не було.
Окрім вилучення незаконних знарядь лову, рибоохоронний патруль встановив у воді так звані «нерестові гнізда».

«Через відсутність у цьому році розливу, який заливав нерестовище, риба нереститься на берегових кущах. Вода скоро від них відійде, і це призведе до загибелі ікри, - розповідає Ігор Кулик, головний державний інспектор сумського рибоохоронного патруля. – Щоб цього не сталося, наші співробітники роблять спеціальні конструкції - «нерестові гнізда», які потім встановлюють у воді на відстані 10-15 метрів від берега. Кожні три – чотири дні їх будемо промивати».

Інспектор звернувся до громадян з проханням не витягувати ці конструкції з води, адже дехто з рибалок може сприйняти їх за сітки, встановлені на пластикових пляшках.

Наступним етапом перевірки стало озеро «Хімреактивівське», що знаходиться в межах міста. Тут патруль виявив 33-річного чоловіка, який, попри заборону, займався виловом риби за допомогою спеціального знаряддя «павук». Засіб незаконного вилову риби вилучили, а на правопорушника склали адміністративний протокол.

За словами Ігоря Кулика, загалом з початку операції «Нерест-2019» вже виявлено 6 фактів порушення правил любительського та спортивного рибальства, збиток державі склав понад 4000 гривень.

Поліція та працівники рибоохоронного патруля нагадують строки заборони вилову риби в період нересту та розмноження водних ресурсів:

  • у всіх річках та їх кореневих водах (руслах річок з усіма діючими рукавами, затоками, затонами та іншими проточними в межень водами) з 01 квітня по 20 травня 2019 року включно;
  • у всіх водосховищах з 01 квітня по 09 червня 2019 року включно;
  • в придаткових водоймах (непроточних при найнижчому рівні води: протоки, гирла, озера, ставки та інші водойми, в тому числі ті, які тимчасово заливаються водою в період весняної повені) з 01квітня по 30 червня 2019 року включно.
  • забороняються всі види лову раків у період виношування ними ікри, личинок, першої линьки з 01 квітня по 09 червня 2019 року включно.


Оголошено нерестовищами всі річки, водосховища, придаткові водойми та інші рибогосподарські водні об’єкти Сумської області, які підконтрольні Управлінню Державного агентства рибного господарства у Сумській області.

Шановні жителі Сумщини! Для забезпечення оперативного реагування на факти браконьєрства просимо всіх, хто бачить незаконний вилов риби на водоймах області чи збут біоресурсів та незаконних знарядь лову терміново повідомляти на «гарячу» лінію Сумського рибоохоронного патруля: (096) 83-82-570, всеукраїнську безкоштовну «гарячу» лінію: 0-800-50-52-50, або на спецлінію поліції «102».

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: