Завантаження ...

Мер Сум відзвітував перед мешканцями міста (+відео)

Як повідомив сайт UA:Суми, вчора в обласній філармонії перед сумчанами звітував мер Олександр Лисенко. Послухати про результати роботи за 2018 рік прийшло близько 400 людей



Як повідомив сайт UA:Суми, вчора в обласній філармонії перед сумчанами звітував мер Олександр Лисенко. Послухати про результати роботи за 2018 рік прийшло близько 400 людей – серед них підлеглі міського голови та мешканці Сум.

Звіт міського голови у філармонії мав розпочатися о 10 годині. За півгодини до початку стали сходитися люди. На вулиці чергують поліцейські та представники громадського формування. У середині приміщення – кінологи із собаками. На вході людей перевіряють поліцейські.

У фойє філармонії роздають друковані буклети зі звітом, у залі – збираються люди. Серед них підлеглі мера, керівники департаментів та управлінь.

Захід розпочався о 10 годині виступами дитячих музичних колективів. Звітувати перед сумчанами Олександр Лисенко почав о 10:40.

Перед громадськістю звітує в п’яте. По закінченню переходять до запитань. Містяни питають про курсування міського транспорту, вивезення сміття, ремонту дворів та доріг. Зокрема, щодо багатоповерхівок біля Центрального ринку по вул. Засумській.

У фойє філармонії є скринька для подання пропозицій міському голові. Пропозиція Тетяна Погрєбної – єдина, що потрапила сюди.

Захід тривав чотири години. За оцінками поліції його відвідали близько 400 людей. Скільки витратили грошей з бюджету міста на звіт Олександра Лисенка, начальниця відділу прес-служби міськради Ольга Семениста пообіцяла сказати у понеділок.

Дорогу по вул. 20 років Перемоги, про яку говорив Олександр Лисенко, ремонтували у минулому році. До цього двічі тендер не відбувся, тоді в управлінні капітального будівництва сумської міськради уклали прямий договір з комунальним підприємством «Шляхрембуд» на поточний середній ремонт. Витратили - 30 млн. грн. Це гроші державної субвенції. 2 км дороги по вул. Роменській відремонтували за 33 млн. грн.

Нагадаю, у цьому році на завершення реконструкції стадіону «Авангард» з міського бюджету запланували 8 млн грн., ще 4 млн. за словами начальника управління капітального будівництва Віталія Шилова, проситимуть з державного бюджету. У 2018 році роботи з реконструкції стадіону не виконували через припис державної служби з надзвичайних ситуацій Центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», якому належить стадіон. Порушення стосувались пожежної безпеки у спортивному комплексі. В жовтні минулого року представники рахункової палати, виявили порушень на 4,5 млн. грн. Справу передали до НАБУ. Нагадаю, у січні 2017 року управління капітального будівництва провели тендер на реконструкцію стадіону. З чотирьох компаній, які брали участь в аукціоні, найнижчу ціну - 18,5 млн. – запропонувала будівельна компанія «Федорченко». Реконструкція почалася у квітні 2017 року.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: