Завантаження ...

Екоподаток – новий сюрприз для автовласників

Власники автомобілів, які використовували їх у підприємницькій діяльності, а також сплачували збір за забруднення навколишнього середовища, вже знають, що з 1 січня 2011 року набрав чинності Податковий кодекс України, яким передбачено зміну цього збору на екологічний податок.

Автомобілісти, подайте заяву до податкової

Власники автомобілів, які використовували їх у підприємницькій діяльності, а також сплачували збір за забруднення навколишнього середовища, вже знають, що з 1 січня 2011 року набрав чинності Податковий кодекс України, яким передбачено зміну цього збору на екологічний податок. Але, щоб не подавати звітність по екологічному податку потрібно до Державної податкової інспекції в м. Суми подати заяву.

Платниками екологічного податку є суб’єкти господарювання, юридичні особи, що не провадять господарську (підприємницьку) діяльність, бюджетні установи,  громадські та інші підприємства,  установи та організації, постійні представництва нерезидентів, включаючи тих, які виконують агентські (представницькі)  функції  стосовно  таких нерезидентів  або  їх засновників,  а також громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які здійснюють викиди забруднюючих речовин в атмосферу пересувними джерелами забруднення у разі використання ними палива.

Податок,   що  справляється  за  викиди  в  атмосферне повітря забруднюючих речовин пересувними джерелами  забруднення  у разі  використання  палива,  утримується  і сплачується до бюджету суб'єктами господарювання, які здійснюють оптову чи роздрібну торгівлю паливом.

Якщо платник податку з початку звітного року не планує здійснення викидів, скидів забруднюючих речовин, розміщення відходів, утворення радіоактивних відходів протягом звітного року, то такий платник податку повинен повідомити про це орган ДПС за місцем розташування джерел забруднення та скласти заяву про відсутність у нього у звітному році об’єкта обчислення екологічного податку.

Отже, оскільки з 1 січня 2011 року екоподаток обчислюється і сплачується податковими агентами, то суб’єкти господарювання, які до податкових агентів не належать, але були платниками збору за забруднення навколишнього природного середовища за здійснення викидів пересувними джерелами забруднення та подали розрахунок збору за IV квартал 2010 року, подають заяву в довільній форму про відсутність у них в 2011 році об’єкта обчислення екологічного податку у зв’язку з тим, що вони не є податковими агентами.

Державна податкова інспекція в м. Суми


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: