Завантаження ...

Нардеп от Сум показал, какое на Сумщине свое «мукачево» (+фото)

Народный депутат Олег Медуница опубликовал на своей странице в фейсбук фото нелегальных и полулегальных печей, где выжигается древесный уголь.

Народный депутат Олег Медуница опубликовал на своей странице в фейсбук фото нелегальных и полулегальных печей, где выжигается древесный уголь.

«А ось так виглядає сумське "мукачево", сумський "бурштин", сумські "копанки" в лісах Сумщини. Це нелегальні і полулегальні печі ( ротери ) по випалці деревного вугілля. Продукція суперзатребувана в країнах Європи. Фури з закарпатськими номерами якимсь чином вивозять мішки з вугіллям з найвіддаленіших лісових закутів. Невідомі грейдери чистять їм дороги. Хто це все кришує і на чому тримається цей бізнес можу лише здогадуватися. Але він зараз суперрентабельний і тому криміналізований. Його треба виводити з тіні і легалізовувати. Одними заборонами це питання не вирішиш. Небезпечно робити вигляд, що його не існує. Маса "чорного" налу, яка тут обертається не тільки опиняється в карманах "кришувальників", але й згодом буде направлена на створення приватних армій для охорони. Але ми не допустимо перетворення Сумщини в край "аля бурштинової республіки" полісся», - написал на своей странице в фейсбук Олег Медуница.

Также отметил, что отрабатывает этот вопрос совместно с сотрудниками СБУ.

Анна Гора

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: