Завантаження ...

Сумська прокуратура незаконно затримує товар на митниці (+відео)

12-14 листопада на митному посту співробітники слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС Сумської області вилучили товар, що належить київському підприємству «Торгест».



12-14 листопада на митному посту співробітники слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС Сумської області вилучили товар, що належить київському підприємству «Торгест». Основна претензія до підприємства полягає у тому, що «Торгест» нібито занижує обов’язкові платежі при оформленні вантажів на митниці. Вилучення товару відбувалося на підставі ухвал слідчого судді Ковпаківського районного суду м. Суми.

«Було вилучено не той товар, який зазначено у вказаних ухвалах суду. У зв’язку з чим, відносно слідчих слідчого управління фінансових розслідувань ДФС в Сумській області на сьогоднішній день прокуратурою Сумської області порушено кримінальне провадження за фактом незаконного позбавлення власності підприємства, у перевищенні повноважень при виконанні даних ухвал суду, а також можливої підміни товару на шляху руху від митного посту Столичний на територію міста Сум» — розказав кореспондентам СТС адвокат ТОВ «Торгест» Олег Барбул.

А вже 15 листопада справою зацікавилася прокуратура. У зв’язку із незрозумілими діями слідчих податкової служби прокуратура взяла розслідування під свою юрисдикцію. Проти слідчих, які вилучали на митниці товар, прокуратура відкрила кримінальне провадження.

На контейнери із тканиною намагалися накласти арешт, але зволікали із клопотанням, і слідчий отримав відмову. Також суддя відмовив і у проведенні інших слідчих дій стосовно вилученого товару у зв’язку із відсутністю доказів злочину, який інкримінують працівникам ТОВ «Торгест».

ТОВ «Торгест» звернулось до суду зі скаргою на бездіяльність органів досудового розслідування слідчих податкової та прокуратури. 18 листопада слідчим суддею Ковпаківського районного суду м. Суми прийнято рішення про негайне безоплатне повернення вилученого у ході обшуку та тимчасового доступу майна підприємства «Торгест». Але прокуратура товар повертати не поспішає.

Олег Барбул також зазначив, що підприємство «Торгест» зареєстроване та здійснює свою діяльність на території Київської області, та вантаж, який було вилучено у ході проведення обшуку та у подальшому спрямовано до міста Суми, підлягав розмитненню Київською митницею. Тож навіть у разі внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей про скоєння кримінального правопорушення, слідчі слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС Сумської області та прокуратури Сумської області зобов’язані були передати матеріали за місцем скоєння злочину, тобто до Київської області, що останніми зроблено не було.

Чому ж прокуратура не виконує рішення суду?

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: