Завантаження ...

Сумські школярі мають пройти медичне обстеження (відео)

Багаж знань та товстенька медична картка на додачу. За роки навчання у школах відсоток хворих дітей зростеє у двічі. Якщо серед першокласників паталогії мають до 40% дітвори, то здорових випусників лише два з десяти.

Вам необходимо обноить Flash Player для просмотра этого видеороликаСкачать последнюю версию Flash Player

Тривалість відео - 2 хв. 10 сек.  
Розмір відео - 14,3 Mb 


Багаж знань та товстенька медична картка на додачу. За роки навчання у школах відсоток хворих дітей зростає у двічі. Якщо серед першокласників патології мають до 40% дітвори, то здорових випускників лише два з десяти. Серед лідерів недуг, порушення постави і зору, проблеми зі слухом та захворювання шлунково-кишкового тракту. Дієвим способом їх виявлення та попередження хронічності є проведення щорічних медичних оглядів школярів. Як і коли їх треба проходити розповість Людмила Терещенко.

Для шкільних буднів учневі потрібні форма, ранець, підручники та меддовідка. Уже другий рік в Україні діє новий порядок медичного огляду. Проходити школярі його мають раз на рік, на базі медзакладу за місцем проживання і обов'язково в супроводі батьків. Не встигли потрапити на прийом до лікарів до першого вересня – не поспішайте панікувати. Кінцевий термін подачі довідки до навчального закладу залежить від дати минулорічного догляду.

автор: Л. Терещенко
оператор: С. Сурков
MistoSumy.com за матеріалами ОДТРК
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: