Завантаження ...

Забруднення сумської водойми (відео)

Днями в наслідок аварії на очисних спорудах Курська повторно стався масовий викид не доочищених каналізаційних вод у річку Сейм. Біологи Росії зафіксували перевищення у водоймі концентрації аміаку та факти загибелі риби.

Вам необходимо обноить Flash Player для просмотра этого видеороликаСкачать последнюю версию Flash Player

Тривалість відео - 1 хв. 23 сек.  
Розмір відео - 7,17 Mb 


Днями в наслідок аварії на очисних спорудах Курська повторно стався масовий викид не доочищених каналізаційних вод у річку Сейм. Біологи Росії зафіксували перевищення у водоймі концентрації аміаку та факти загибелі риби. Курянам порадили поки утриматись від відпочинку на річці. А представниками СЕС Сумщини взято на аналіз проби річкової води з тієї частини Сейму, що протікає Сумщиною. Чи дістались нечистоти нашого регіону наразі з'ясовують.

Причини аварії на очисних спорудах Курська поки з'ясовуються, а ось наслідки швидко дали про себе знати. У результаті сталася загибель активного мулу, що використовується для біологічного очищення води і забруднені стоки далі потрапляють у річку. За підрахунками забруднена вода вже мала б дістатися Сумщини. В обласній санепідемстанції говорять – подібна аварія у Курську була вже тижнів з два тому. Тоді в лабораторії СЕС воду дослідили, небезпеки не виявили. Наразі зроблено повторний забір проб.

автор: Л. Терещенко
оператор: В. Лапченко
MistoSumy.com за матеріалами ОДТРК
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: