Завантаження ...

ChatGPT розповідає небилиці і зовсім трошки правди про Суми

ChatGPT розповідає небилиці і зовсім трошки правди про Суми фото

Незважаючи на те що чат-бот зі штучним інтелектом можна використовувати в освітніх цілях, дослідженнях, швидко отримувати інформацію, з ним можна добре повеселитись. Ставлячи будь-які запитання GPT, користувач може отримати як правдиву і корисну відповідь, так і повну небилицю.

ChatGPT - що це?

Широкій громадськості він став доступним у грудні 2022 року, кількість його користувачів швидко досягла 57 мільйонів на місяць. А вже в лютому агентство Reuters повідомляло, що це число досягло 100 мільйонів. ChatGPT (Generative Pre-trained Transformer) — чат-бот зі штучним інтелектом, розроблений OpenAI — дослідницькою лабораторією, що вивчає штучний інтелект. Серед її співвласників Ілон Маск.

В Україні чат став доступний 18 лютого 2023 року, міністр цифрової інформації Михайло Федоров коментує:

 

“Команда Мінцифри довго працювала над цим рішенням — офіційні листи, дзвінки та зустріч з керівництвом. Нарешті нам вдалося виправити несправедливість. Україну вилучили зі списку країн, у яких заблоковано ChatGPT”.

 

А от окуповані Росією українські території досі не мають до нього доступу.

 

“Щоб вороги не використовували її для антиукраїнської пропаганди. Адже ChatGPT добре володіє українською, на відміну від росіян”, - додає Федоров.

 

Що штучний інтелект думає про Суми?

Наші журналісти також вирішили перевірити цю платформу. Ми задавали цьому чат-боту різні питання, які стосувалися Сум. Питання були серйозними, і не дуже.

Доволі цікаво спілкуватися з ним, адже відповіді дійсно розгорнуті, концентровані і подібні до людських, хоч іноді невпопад. Отже:

Походження назви нашого міста оповито легендами. Від річок, що мали схожі назви до трьох сумок із золотими монетами. Натомість штучний інтелект запропонував свої версії:


 

А от премію “Найкращий ресторан у Сумах” здобули заклади, яких просто в місті не існує. Але назви та опис цих місць досить непоганий, тому беріть собі на замітку, сумські ресторатори:

Щодо відомих сумських музикантів чи музичних гуртів, то і тут чат-бот вигадав абсолютно нові назви та колективи. Ну, хоча б детально розказав про них:

Не сказали б, що це найвідоміша страва Сум, та й назви такої не чули, але зберігайте рецепт про всяк випадок:


Кілька найвідоміших сумських спортсменів за версією чат-боту, на жаль, не сумські, а деякі на щастя не сумські:

Навіть штучний інтелект не знає, коли в Суми повернеться МакДональдс, але дає пораду зв’язатися з представниками мережі, тому дерзаймо, сумчани:

І смішно, і грішно. От ще для цього ми їх не ставили, але все можливо:

Тут кілька більш серйозних питань і відповідей про Суми без вираженої гумористичної складової. Інколи відповіді збігаються з реальністю, іноді є трохи розмитими, а іноді зовсім “не туди”:


 







Чат-бот виявився хитрюгою, адже дуже часто не хотів брати на себе відповідальність і формував початок своїх відповідей із “Як штучний інтелект, я не можу…”, але це й не дивно, адже наразі більшого, ніж веселі відповіді і загальновідомі факти, ChatGPT поки надати не може. Тож ми вже чекаємо апгрейду, як тобі таке, Ілон Маск?


 


 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: