Завантаження ...

Дороги Сумщини відновлюватимуть за допомогою турецьких заводів

Дороги Сумщини відновлюватимуть за допомогою турецьких заводів фото

Турецька делегація відвідала Сумську область. Про це повідомляють в ОВА.

Очільник Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький розповів, що сьогодні, 12 вересня, Сумщину відвідала делегація з Туреччини. До її складу увійшли Надзвичайний і Повноважний Посол Турецької  Республіки в Україні Ягмур Ахмет Гульдере, Перший Секретар Посольства Ількер Озсуер та координатор Турецької агенції з питань розвитку та співробітництва Джунейт Есмер.

 

"Дякую Послу Туреччини за те, що відгукнувся на моє запрошення і, незважаючи на реалії сьогодення,  разом з колегами взяв участь в офлайн спілкуванні щодо шляхів відновлення та зміцнення співробітництва. Представники машинобудівного кластеру, легкої промисловості, лісової галузі, вищих навчальних закладів озвучили пропозиції, де ми можемо співпрацювати найбільш ефективно" , - прокоментував посадовець. 

 

Делегацію ознайомили з масштабами втрат та руйнувань внаслідок збройної агресії рф, поговорили про потенціал для подальшої співпраці. Він є, як зазначається, у сфері машинобудування, атомної енергетики, хімічної промисловості, транспорту тощо. 

Крім того, Живицький розповів, про спільну роботу у дорожній галузі. Для відновлення доріг на території Сумщини планують використовувати мобільні асфальтні заводи з Туреччини. 

 

"Розглядаємо можливість навчання в Туреччині рятувальників ДСНС та медичних працівників. Обговорили і спільні навчальні програми для студентів, запровадження курсів вивчення турецької мови у Сумах. Для підтвердження нашої відкритості, готовності до співпраці і обміну досвідом запропонував створити  на Сумщині турецько-український культурний центр. Впевнений, що наші дружні відносини зовсім скоро будуть мати і практичні результати", - доповнив Дмитро Живицький. 

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: