Завантаження ...

Сезон консервації у розпалі: рецепт кабачкової ікри від сумської господині

Сезон консервації у розпалі: рецепт кабачкової ікри від сумської господині фото

На дворі липень, а це означає, що саме час робити заготовки на зиму. Для кожної господині це важливий період, адже треба встигнути все: і доглядати за городиною і закривати соління, компоти і т. д. Додаткового резону консервації додає військовий час, коли не знаєш чого чекати попереду, а додаткові запаси будуть зовсім не зайвими.

Зараз активно «родять» кабачки. Тож далі у матеріалі читайте про одну із сумських господинь, яка поділиться власним рецептом кабачкової ікри. Сумчанка Олена має власний город, де щороку вирощує чимало овочів, ягід та фруктів. Щось її родина з’їдає одразу, але переважну більшість всього заготовляють на зиму.

 

«Мати свою ділянку це дуже гарно та зручно. Захотілось чогось домашнього - вийшла на город, зірвала та смакуй собі. Звісно, це багато турбот кожного сезону. Посади, прополи, оброби від комах, потім зроби консервацію…Але результат того вартий», - зізнається жінка.

 

Цьогоріч Олена намагається закрити та заморозити на зиму чимало овочів та ягід. Адже у зв’язку з ситуацією, яка склалася через війну, варто робити всього і побільше, говорить жінка.

 

«У зв’язку з війною зараз склалась дуже непроста ситуація. Ціни в магазинах на все шалені. Із виплатою зарплати на роботі теж важко. І це лише літо. Звісно розумію, що пережити зиму буде ще складніше. Тому, безмежно радію, що є власна ділянка, де можу вирощувати свою городину. Впевнена: завдяки цьому якось точно перезимуємо», - розповідає жінка.

 

За цей літній період Олена вже встигла закрити малосольні огірки, компот з порічок та аґрусу, салат «Тещин язик». Липень – час, коли дуже гарно ростуть кабачки. Тож жінка вирішила поділитися з нами своїм фірмовим рецептом кабачкової ікри.

 

РЕЦЕПТ КАБАЧКОВОЇ IКРИ

«Для цього нам необхідно 3 кг кабачків, по 1 кг моркви та цибулі, 6 зубчиків часнику, 3 ст.л. томатної пасти, 1,5 ст.л. солі, 2 ст.л. оцту, 2 грами чорного перцю, 1 ст.л. цукру, 5 ст.л. борошна та 180 грамів соняшникової олії», - говорить Олена.

Спочатку за рецептом необхідно почистити моркву та натерти на тертці. Далі – посмажити до готовності. Цибулю теж очистити, нарізати кубиком та посмажити. Кабачки варто очистити від шкірки та насіння, нарізати кубиком та посмажити. Потім усі ці 3 готові інгредієнти варто «перебити» у блендері до однорідної маси.

«Далі усе це перекладаємо у каструлю та варимо протягом 30 хвилин. Після цього додаємо туди сіль, перець, цукор і томатну пасту. Все перемішуємо і варимо ще 30 хвилин. Потім на сухій пательні смажимо борошно та додаємо в ікру», - розповідає господиня.

І за рецептом залишилось тільки додати подрібнений часник, оцет та все змішати. Гарячу ікру варто розкласти у стерилізовані банки та одразу закатати їх. Все, смачна ікра на зиму готова!

Господиня зізнається: найбільше ікра смакує з картопляним пюре та м’ясним гуляшем, або можна навіть намазувати на хліб та їсти як бутерброд.

 

P.S. Олена також ділиться загальними порадами для консервації:

1. Використовуйте лише якісні овочі чи фрукти для приготування. Вони мають бути стиглими, без пошкоджень.

2. Обов’язково стерилізуйте банки та кришки перед консервуванням. Для цього промийте їх содовим розчином (на 1 л. води 1 ч.л. соди), після цього можна стерилізувати тару в окропі, паром, у духовці або мікрохвильовій печі.

3. Також важливо дотримуватись температурного режиму. Пастеризовані продукти можна зберігати від 0 до +15 градусів. А непастеризовані – від -2 до 0 градусів.

 

Автор: Iрина Дворниченко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: