Завантаження ...

Катання з користю: благодійний велопробіг у Сумах

Катання з користю: благодійний велопробіг у Сумах фото

8 липня Агенція промоції «Суми» провела благодійний велопробіг спільно з з клубом туризму «TROhod» з метою збору коштів на відновлення вишиванки на вулиці Соборна.

У п’ятницю, 8 липня, відбувся благодійний велопробіг, організований Агенцією промоції «Суми» та клубом туризму «TROhod». Метою заходу був збір коштів на відновленні вишиванки, що знаходиться на вулиці Соборна. Її створили у 2015 році: намалювали на тротуарній плитці. Довжина склала 473 метри 80 сантиметрів, завдяки чому цей зразок вуличного мистецтва внесли до Книги рекордів України.

 

«Кожного року ми проводимо «VeloLife» - велоквест. Цього року наші партнери «Keyroom», на жаль, з України, тому ми вирішили не втрачати надію та провести щось також пов’язане з велосипедами. Ми звернулися до клубу туризму «TROhod» і вирішили провести з ними велопробіг, який ніс би якусь користь суспільству та місту. Тому ми хочемо відновити вишиванку на вулиці Соборній, щоб ми всі відволіклися від війни та щоб у Сумах було приємно та затишно. Тож ми вирішили і гарно провести час, і зробити добру справу», – розповідає Юлія Скомороха, провідний професіонал Агенції промоції «Суми».

 

«Донатити» гроші на відновлення вишиванки могли й ті, хто не хотів брати участь безпосередньо у велопробігові. Зрештою організаторам вдалося зібрати 2250 гривень. Крім того, сумські підприємці з ТОВ «ВП «Полісан» звернулися до Агенції з пропозицією допомогти у відновленні вишиванки на Соборній. Наразі для цього вже шукають волонтерів:

 

«Ми маємо фарбу та потребуємо вашої допомоги. Щоб долучитися до нас – заповніть анкету за посиланням та чекайте інформації від організаторів. День та час буде повідомлено учасникам додатково», – повідомили організатори велопробігу на офіційній сторінці Агенції промоції «Суми».

 

Маршрут велопробігу склав 17 кілометрів, ним проїхало 22 особи. Враженнями від участі діляться учасниці Марія та Поліна:

 

«Спочатку ми хотіли взяти участь заради розваги, але потім дізналися про благодійну ініціативу й вирішили її підтримати».

 

Наша редакція відвідала захід та підготувала фотозвіт. Переглянути його можна нижче:

 

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: