Завантаження ...

Сумські батьки наполягають на скасуванні нового меню у школах

Сумські батьки наполягають на скасуванні нового меню у школах фото

З 1 січня 2022 року діти в школах та дитячих садках перейшли на нове меню, розроблене шеф-кухарем Євгеном Клопотенком. Однак, українські та зокрема сумські батьки виступили різко проти реформи. 

Учора, 18 січня, на сайті “Місцеві петиції – платформа електронної демократії” з’явилася пропозиція від Пушкар Олени Вікторівни. Вона наполягає на повній відмові від нового меню. 

 

“Багато дітей не хочуть харчуватися в садочках і школах через меню Клопотенка. Приходять голодні, потрібно ще давати кошти на пиріжки та інше. Прийшовши до їдальні, вони дивляться на свій сніданок, обід або вечерю і не хочуть навіть куштувати ті страви, а вдома просять все. Як можна пити напої без додавання цукру? Ми хочемо повернути харчування, яке було раніше”, – пише обурена мама. 

 

Для того, щоб петицію розглянули офіційно, документ повинен зібрати 250 підписів. На цей час свій підпис залишило 89 осіб, ще 21 особа поширила петицію в соціальних мережах. До кінця збору підписів залишилося 44 дні. 

Нагадаємо, з 1 січня цього року у школах запрацювало нове меню, ініційоване дружиною президента Оленою Зеленською та розроблене кухарем Євгеном Клопотенком. Воно передбачає зменшення кількості хлібобулочних виробів, цукру і солі в раціоні дітей. Натомість стане більше м’яса, овочів і фруктів. 

Така реформа спричинила велику кількість невдоволення з боку батьків. Переважно їм не подобаються новий цінник, розмір порції та несмачна, на думку школярів, їжа. 

Зазначимо, що Євген Клопотенко – розробник меню – наполягає на скаргах у Держспоживслужбу у разі невідповідності якості їжі нормам на окремих місцях. 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: