Завантаження ...

Понад двадцять – стільки разів щепився житель Сум

Понад двадцять – стільки разів щепився житель Сум фото

Під час онлайн-трансляції апаратної наради Сумської міської ради міський голова повідомив, що один із жителів міста Суми вакцинувався понад двадцять разів.

Микола Лисенко, міський голова міста Суми, повідомив, що один із містян зробив щеплення близько вісімнадцяти разів, однак, його виправила Олена Чумаченко – очільниця управління охорони здоров’я, і вказала, що сум’янин вакцинувався 27 разів замість звичайних двох. 

 

“Ми розуміємо, що це не дуже правильно, ми не будемо казати, що так треба робити. Але це як нагадування про те, що це [вакцинація – ред.] безпечно точно”, – зауважив очільник міста. 

 

Крім того, посадовиця повідомила, що на Сумщині динаміка випадків захворювання на коронавірус погіршується, а область уже знаходиться в “помаранчевій” зоні разом з Івано-Франківськом. 

 

“Майже протягом цілого тижня в Сумах реєструвалось щоденно від двохсот до трьохсот нових випадків захворювання. За підсумками минулого тижня кількість нових випадків хвороби в сум’ян зросла на 57%, кількість активних хворих збільшилась на 50%. Серед 112 дорослих, що перебувають на стаціонарному лікуванні, 48% – невакциновані особи. Серед осіб, що потребують інтенсивної терапії, 100% – особи не щеплені”, – прокоментувала Олена Чумаченко. 

 

Також очільниця управління охорони здоров’я наголосила, що в місті проводиться вакцинація дітей віком від 12 років і закликала батьків звернути на це увагу, через те, що на стаціонарному лікуванні перебуває велика кількість неповнолітніх. 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: