Завантаження ...

На Сумщині водіїв-боржників будуть штрафувати прямо на дорогах

На Сумщині водіїв-боржників будуть штрафувати прямо на дорогах фото

В Україні стартував унікальний пілотний проект. Співробітники поліції зупиняють машину, за кермом якої знаходиться водій-боржник - по оплаті аліментів, послуг ЖКГ або боргів за рішенням судів.

Далі в гру входять працівники Державної виконавчої служби. Вони пропонують водіям сплатити борги на місці, надаючи бланк з необхідними реквізитами (брати гроші готівкою співробітники Гіса не мають права). Як показала практика, більшість зупинених неплатників погоджуються на ці умови. Справа в тому, що в іншому випадку у них можуть тут же відібрати машину.

Поки що експеримент проходить в п'яти областях України. Правда, в яких саме - поки невідомо. Однак вже до кінця року проект повинен поширитися по території всієї країни. Тобто, неплатники Сумщини, ймовірно, також зіткнуться з цією системою.

За словами заступника міністра юстиції з питань ГІС, такий метод - набагато ефективніше існуючих. Так, знайти боржників за місцем основного проживання часто не виходить. Ну, а шукати їх у родичів, друзів і т.д. - дуже складна і часто неможливе завдання. Арешт банківських рахунків також майже нічого не дає: найчастіше на них просто немає грошей. З іншого боку, практика зупинки неплатників на дорогах в інших країнах - дуже успішна.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: